Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Het Copernicusfonds

Het Copernicusfonds: een nieuw fonds voor goede doelen 


omdat niemand alleen voor zichzelf leeft

Jarenlang heeft de Copernicus SG, dankzij acties van vooral leerlingen maar ook collega’s, financieel kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de Olivier Tambo-school in Zuid-Afrika. In goed overleg en volgens plan is die traditie begin vorig schooljaar afgerond met een mooi laatste bedrag. Intussen zijn de acties gewoon doorgegaan zoals we dat gewend waren en is er dus ook weer geld opgehaald.

Vorig jaar hebben we – vanwege ziekte en overlijden van onze leerling Arno Koese – besloten de opbrengsten eenmalig te schenken aan de Stichting Make-A-Wish, een stichting die wensen vervult van kinderen met een levensbedreigende ziekte. En omdat de acties vorig jaar zo veel geld hadden opgebracht dat het totaalbedrag wat veel was voor Make-A-Wish, konden we ook nog onze leerlinge Isa Duijn sponsoren die mee mocht fietsen in de Belkin Tour Challenge for Kids en daarmee geld ophaalde voor het Jeugdsportfonds.

In het schoollleiding hebben we nu besloten dat we Het Copernicusfonds gaan oprichten, het fonds van de Copernicus SG dat op verzoek bijdraagt aan goede doelen. Het plan is dat er een Copernicusfondscommissie komt, waarin vanuit de schoolleiding twee leden zitting nemen en waarvoor we verder twee collega’s en twee leerlingen aan het zoeken zijn.

Leerlingen en collega’s die speciale acties voor goede doelen ondernemen – zoals de Valentijnsactie en de triathlon – halen dus geld op voor Het Copernicusfonds. Iedereen van binnen of buiten de school kan een beroep doen op dat fonds voor goede doelen. De Copernicusfondscommissie beslist over de aanvragen. De eerste actie van de commissie zal zijn het opstellen van criteria waarop zij aanvragen zal beoordelen. Als deze criteria bekend zijn zullen we die bekend maken.

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen