.

 

Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Cultuur op de Copernicus

Cultuur

Op de Copernicus spelen kunst en cultuur een belangrijke rol. Leren over kunst is leren over de maatschappij, je omgeving, verschillende tijdperken en jezelf. Zelf kunst maken is experimenteren met materialen en keuzes maken die niet voor de hand liggen. Het bezoeken van kunst is genieten, concentreren, kijken, luisteren en je laten verrassen. Kortom, kunst daagt je uit.
 
Tijdens je schoolcarrière op de Copernicus maak je kennis met veel verschillende creatieve vakken. Dat zijn onder andere kunst- en cultuurgeschiedenis, textiele werkvormen, muziek, tekenen en handvaardigheid. Ook krijg je lessen over architectuur, film, fotografie, drama en andere culturen.
 
Aan het eind van je schooltijd heb je geleerd jezelf te uiten, creatief te denken en keuzes te maken. Communiceren, samenwerken, presenteren, plannen en argumenteren – je kunt het beter dan voorheen. Het zijn allemaal vaardigheden waar je van groeit en waar je veel aan hebt, ook na de middelbare school.

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen