.

 

Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Copernicus Internationaal

 Nederland is een klein onderdeel van een grote, complexe wereld. Op de Copernicus leer je over de grenzen van ons landje te kijken, letterlijk en figuurlijk. We bereiden je voor op jouw rol in de wereld, dagen je uit om een wereldburger te worden.

 
Met verschillende Europese scholen werken we samen in een project gericht op jouw toekomst in Europa. Je kunt aan dit project meedoen en andere landen bezoeken. Tijdens een internationale reis in klas 3 of 4 maak je kennis met andere mensen en culturen. Je leert ook veel over jezelf en over je eigen omgeving.
 
Het is slim om buitenlandse talen goed te spreken. Daarom kun je op de Copernicus extra lessen Engels volgen en, heel bijzonder, Chinese taal & Cultuur. Steeds meer leerlingen kiezen hiervoor.
 
Aan het einde van je schooltijd op de Copernicus begrijp je beter hoe de wereld in elkaar zit. Je beweegt je gemakkelijker in het buitenland, wat handig is als je daar later wilt studeren of werken. Je hebt een aantal van je eigen grenzen verlegd. En meer begrip ontwikkeld voor andere mensen en ideeën.

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen