Sportklas Copernicus
Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Sportaccentklas

Ben je sportfanaat? Wil je nieuwe sporten ontdekken en beleven? Dan is de sportaccentklas echt iets voor jou. De hele brugklasperiode sport je veel: zes uur per week, zonder extra uren op je lesrooster. Daarnaast leer je over samenwerken, leiding geven, kritiek ontvangen en geven, plannen en organiseren. Allemaal vaardigheden die ook bij andere vakken heel handig zijn.

Bijzondere sportlessen

In klas 1 kun je meedoen aan clinics of externe activiteiten.

  • Bij een clinic word je begeleid door een speciale trainer. Dit kan een topbasketballer zijn of een volleybalcoach. Zo’n les vindt altijd plaats tijdens je lesrooster, maar kan soms wat uitlopen.
  • Bij een externe activiteit ga je lessen volgen buiten de school en soms buiten je lesrooster. Want sommige lessen hebben we zelf niet in huis, maar zijn wel erg leuk en leerzaam. Bijvoorbeeld schaatsen, zwemmen of skiën.

Copernicus SportklasSportklas Hoorn

Sporten doe je niet alleen

In een sportaccentklas gaat het niet alleen om de sporten die je zelf leuk vindt. Je doet alle sporten die we geven, al beheers je soms de ene sport beter dan de andere. Verder gaat het niet alleen om zelf beter worden in sport. Het is ook belangrijk om anderen te helpen beter te worden. Je sportdocent, meestal ook je mentor, begeleidt je hierbij.
Copernicus Sportklas

Wil je graag naar de sportaccentklas?

Als je enthousiast bent over de sportaccentklas en je wilt aanmelden, doe dan het volgende.

  1. Bezoek tijdens de open dagen de speciale presentaties. Je komt veel te weten en kunt al je vragen stellen.
  2. Heb je daarna nog vragen? Mail naar m.douma@atlascollege.nl
  3. Aanmelden kan tot 19 maart 2021 16.00 uur door op het aanmeldformulier 'mavo/havo sportaccentklas’ of ’havo/vwo sportaccentklas’ of 'vwo met aanbod sportaccent' aan te kruisen.
  4. Je krijgt daarna een uitnodiging voor de intakemiddag op in april 2020 . Je doet dan onder andere een fysieke test.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen