Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

vwo

Op het vwo ontwikkel je academische vaardigheden, zoals het formuleren van een probleemstelling, argumenteren en rapporteren. Daarnaast helpen we je te ontdekken wat je wilt bereiken en zelfstandig te worden. Het vwo is hard werken, maar de sfeer is goed. Natuurlijk ga je ook op reis naar het buitenland.

Vwo 3

De derde klas is de schakelklas tussen onderbouw en bovenbouw. Vanaf nu word je steeds meer beoordeeld op je inzicht en vaardigheden in plaats van alleen op kennis. Je laat zien dat je de geleerde kennis kunt toepassen. De mentor begeleidt jou als mens en leerling en er worden natuurlijk ook gezellige dingen gedaan met de hele klas. Vwo-leerlingen die kiezen voor Chinese taal & cultuur kunnen in klas 3 op reis naar China.

Vwo 4 en 5

Hier begint het echte werk: het opbouwen van je 'examendossier'. Cijfers tellen nu mee voor het cijfer waarmee je het Centraal Eindexamen ingaat in vwo 6. Je rondt zelfs al examenvakken af. Zelfstandigheid wordt belangrijker en je begint met de oriëntatie op je vervolgstudie. Natuurlijk ga je ook in deze jaren de grenzen over.

  • In klas 4 maak je een lange reis naar Rome.
  • Bij natuurkunde ga je in klas 5 op excursie naar de CERN-centrale in Génève. Erg leerzaam, want een deel van de excursie bereid je zelf voor.
  • Is High School English jouw keuzevak, dan kun je in vwo 5 mee op reis naar Amerika.

Vwo 6

Het korte eindexamenjaar is je eindsprint. Het is de laatste kans om met een zo hoog mogelijk schoolexamencijfer het Centraal Eindexamen in te gaan. Je docenten helpen je met de beste aanpak van je voorbereiding.

  • Wist je trouwens dat je op het vwo eindexamen kunt doen in textiele werkvormen? Dan leer je ook veel over kunstgeschiedenis, wat van pas komt bij allerlei vervolgstudies. Zelfs bij technische opleidingen als bouwkunde en architectuur.
  • Waar je ook eindexamen in kunt doen: Bewegen, Sport en Maatschappij en Chinese taal & cultuur.
  • Voor de mondelinge examens Duits en Frans reizen leerlingen naar Duitsland en Franstalig België.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen