.

 

Verleg je grenzen
Copernicus

Stage mavo 3

In de derde klas ga je op (maatschappelijke) stage. Dat houdt in dat je 20 uur werkt, bijvoorbeeld in een zorginstelling of bij een vrijwilligersorganisatie. Op deze manier doe je ervaring op met werken en maak je kennis met allerlei beroepen. Dat helpt bij het maken van de juiste keuzes voor later.

Maatschappelijke of beroepsoriënterende stage

Je kunt kiezen uit een maatschappelijke stage (mas) en een beroepsoriënterende stage (bos).

  • Tijdens de mas ondersteun je vrijwilligers in hun werk, vaak bij een zogenaamde non-profit organisatie. Dat is een organisatie die vooral het welzijn van mensen probeert te verhogen.
  • De bos voer je uit in een bedrijf dat vooral de welvaart van de mensen wil verhogen. Zo’n bedrijf hoort bij de profitsector. Je kunt kiezen voor een bos als je al ongeveer weet welke beroepsopleiding je wilt volgen na de mavo.

Spelregels van de stage

  • De stage duurt 20 uur, verdeeld over maximaal drie dagen of zes dagdelen.
  • Een stageadres voor de mas kies je via het Vrijwilligerspunt. Voor de bos mag je zelf een adres zoeken.
  • Pas als de stagecoördinator je stageadres heeft goedgekeurd, mag je beginnen.
  • De stage is verplicht en het cijfer telt mee voor het vak Maatschappijleer.
  • Je wordt beoordeeld op vier onderdelen: de samenvatting van je stagewerkzaamheden, je stageverslag, het oordeel van de stagebegeleider en jouw presentatie over de stage.

Stage Lichamelijke Opvoeding 2

Heb je in mavo 3 gekozen voor Lichamelijke Opvoeding 2 (LO2)? Dan hoort daar ook een maatschappelijke stage bij, in de vorm van een kadertraining. De docent LO2 organiseert en begeleidt deze.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen