Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

mavo 3 en 4

Aan het einde van klas 2 kies je een profiel. Dat is de richting waarin je na de mavo verder wilt leren: Techniek, Economie en Zorg & Welzijn. Vervolgens krijg je lessen in de vakken die bij zo’n profiel horen. Daarnaast ga je in klas 3 op stage. In klas 4 werk je aan een profielwerkstuk, soms samen met studenten en docenten uit het mbo. Al met al een mooie combinatie van praktisch bezig zijn en studeren.

Mavo 3

In de derde klas volg je natuurlijk lessen in je examenvakken, maar leren doe je ook tijdens een aantal andere activiteiten.

  • Praktische opdrachten: samen met een klasgenoot maak je twee werkstukken. Je leert informatie verzamelen en ordenen, samenwerken, plannen en presenteren.
  • Stage: ervaring opdoen met een beroep of met vrijwilligerswerk door 20 uur te werken.
  • 'Een rondje cultuur': je maakt kennis met toneel, dans, film en nog veel meer. Bovendien ga je vlak voor de kerstvakantie mee op een culturele excursie.
  • De meerdaagse schoolreis naar Parijs: heel veel gezelligheid en iets leren in één reis.

Mavo 4

Ook in de vierde klas volg je natuurlijk lessen in je examenvakken en doe je iets extra’s of bijzonders.

  • Je maakt een profielwerkstuk waarin je een onderwerp bestudeert door de bril van de sector die je hebt gekozen: Techniek, Economie of Zorg & Welzijn.
  • Heb je Frans en/of Duits gekozen als eindexamenvak, dan ga je voor je mondelinge examen echt de grens over. Je voert dan onder andere gesprekken met winkeliers in Franstalig België of Duitsland.
  • Ben je super sportief, dan kun je sport als eindexamenvak kiezen. Met Lichamelijke Opvoeding 2 mag je verder naar een mbo-opleiding Sport & Bewegen.
  • Wist je dat je op de mavo ook muziek en textiele werkvormen als eindexamenvak kunt kiezen?

Hieronder kunt u de Powerpoint presentaties bekijken over mavo 3 - schooljaar 2020-2021

presentatie infoavond mavo 3 Digitaal.pptx

presentatie infoavond mavo 3 decanaat 2021.pptx

Copernicus Havo

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen