.

 

Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Mavo

Vind je het leuk om met je neus in je boeken te zitten, maar ook te leren door allerlei activiteiten te doen, zoals excursies, projecten en werkmiddagen? Dan ga je het zeker naar je zin hebben op de mavo. We combineren lekker praktisch bezig zijn met studeren.

  • Duur: 4 jaar
  • Studeren op het mbo
  • Of doorleren op de havo
  • Doe praktische kennis en vaardigheden op.

Profielen

Aan het einde van klas 2 kies je een profiel. Dat is de richting waarin je na de mavo verder wilt leren. Vervolgens krijg je lessen in de vakken die bij zo’n profiel horen. Je kunt kiezen uit:

  • Techniek
  • Economie
  • Zorg & Welzijn

Vanaf de derde klas leer je ook veel buiten de school. Je gaat op culturele excursies, loopt een maatschappelijke stage en gaat op reis naar Londen of Parijs. In klas 4 werk je aan een profielwerkstuk, soms samen met studenten en docenten uit het mbo.

Stage

In klas 3 ga je op (maatschappelijke) stage. Dat houdt in dat je 20 uur werkt, bijvoorbeeld in een zorginstelling of bij een vrijwilligersorganisatie. Op deze manier doe je ervaring op met werken en maak je kennis met allerlei beroepen. Dat helpt bij het maken van de juiste keuzes voor later.

Examen

Op de mavo kun je examen doen in sport en muziek.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen