Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Mavo

Op de mavo zijn niet alleen studeren en theoretische kennis belangrijk. Ook allerlei andere activiteiten zijn leerzaam, zoals excursies, projecten en werkmiddagen. Zo beschik je na vier jaar over heel veel praktische kennis en vaardigheden. Daarmee ben je goed voorbereid voor een studie aan het mbo. Veel van onze leerlingen gaan trouwens na de mavo door na de havo. Ook daar doen ze het erg goed.

Profielen

Aan het einde van klas 2 kies je een profiel. Dat is de richting waarin je na de mavo verder wilt leren: Techniek, Economie en Zorg & Welzijn. Vervolgens krijg je lessen in de vakken die bij zo’n profiel horen. Daarnaast ga je in klas 3 op stage. In klas 4 werk je aan een profielwerkstuk, soms samen met studenten en docenten uit het mbo. Al met al een mooie combinatie van praktisch bezig zijn en studeren.

Stage

In de derde klas ga je op (maatschappelijke) stage. Dat houdt in dat je 20 uur werkt, bijvoorbeeld in een zorginstelling of bij een vrijwilligersorganisatie. Op deze manier doe je ervaring op met werken en maak je kennis met allerlei beroepen. Dat helpt bij het maken van de juiste keuzes voor later.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen