.

 

Verleg je grenzen
Copernicus

Lichamelijke Opvoeding 2

Het eindexamenvak Lichamelijke Opvoeding 2 (LO2) is niet alleen voor sporttalenten. Heb je belangstelling voor sport, spel en organiseren? Ben je een gemotiveerde doener die initiatief neemt? Dan kun je op de mavo sport als eindexamenvak kiezen. Daarna mag je verder naar een mbo-opleiding Sport & Bewegen. Ook als je een andere vervolgopleiding kiest, heb je veel aan dit vak.

Sporten en meer

Volg je LO2, dan ga je natuurlijk veel sporten. Daarnaast leer je regelen, organiseren en samenwerken. Ook krijg je achtergrondkennis over sport. Er komt dus veel aan bod.

  • Bewegen: het vergroten van je vaardigheden van spel, turnen, atletiek, bewegen en muziek en andere activiteiten.
  • Bewegen en regelen: leren optreden als scheidsrechter, coach of organisator van een sporttoernooi, les geven.
  • Bewegen, gezondheid en samenleving: achtergrondkennis over sport, fitheid, gezonde voeding, veilig sporten.

Ervaring opdoen buiten de school

De Copernicus werkt samen met verenigingen, bedrijven en het vervolgonderwijs. Daardoor kun je ervaring opdoen in de sportieve en recreatieve sector. Dat helpt je bij je voorbereiding en keuzes voor de toekomst.

Copernicus

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen