.

 

Verleg je grenzen
Copernicus

Bewegen, Sport en Maatschappij

Je hoeft geen sportieve topper te zijn voor het eindexamenvak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM). Wel is het belangrijk dat je sport en bewegen leuk vindt en vooral daarover wilt leren. Kies je op de havo of het vwo voor BSM, dan word je sneller toegelaten op de Academie voor lichamelijke opvoeding. Tenminste, als je dat wilt, want met dit vak kun je nog veel meer kanten op.

Meer dan sporten

Vanzelfsprekend ga je bij BSM vooral lekker veel bewegen. Je leert ook over andere activiteiten binnen de sport en over de achtergronden van de sport. Om precies te zijn, gaat BSM over vier onderwerpen.

  1. Bewegen: je vergroot je vaardigheden in spel, turnen, atletiek, bewegen en muziek en  zelfverdediging. Je bereidt bijvoorbeeld een demonstratie turnen/dans voor en je treedt met je klas op voor publiek.
  2. Bewegen en regelen: leren leiding geven en organiseren. Je zult merken dat de rol van scheidsrechter of coach best lastig kan zijn.
  3. Bewegen en gezondheid; leren over een gezonde leefstijl, EHBO en het voorkomen van blessures.
  4. Bewegen en samenleving: leren over de relatie tussen sport en maatschappij, over omgaan met agressie, doping en vandalisme.

Programma op havo- en vwo-niveau

Bij BSM krijg je veel beweegopdrachten. Vaak hoort daar een opdracht bij om iets te organiseren of een theorieopdracht. Het verschil tussen het havo- en vwo-programma zit ‘m vooral in kijken naar jezelf en onderzoek. Daar is op het vwo meer aandacht voor.

Voorbereiding op opleiding en beroep

Met BSM bereid je je voor op vervolgopleidingen. Daar is het belangrijk dat je zelfstandig bent en voor jezelf kunt opkomen. Dat je goed kunt samenwerken en organiseren. Bovendien doe je in het vierde jaar een kadertraining bij een sportinstelling of vereniging.

Copernicus

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen