.

 

Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Sport

Copernicus sportaccentklas sportklas

Sporten is méér dan bewegen

Sporten is méér dan lekker bewegen. Natuurlijk is het gezond en leuk. Maar door te sporten leer je ook samenwerken, doorzetten, grenzen opzoeken en discipline opbrengen. En je leert om te gaan met regels, met successen en beperkingen – die van een teamgenoot en die van jezelf. Als je dit op school leert, heb je daar je hele leven profijt van.

Ben je sportief? Dan kun je in de brugklasperiode kiezen voor een sportaccentklas, met extra uren voor sport en bewegen. Daarna heb je de mogelijkheid om een sportief eindexamenvak te kiezen. Op de mavo is dat Lichamelijk Opvoeding 2 en op de havo en het vwo is dat Bewegen, Sport en Maatschappij.

Aan het einde van je schooltijd heb je veel geleerd over verschillende sporten. De meeste van die sporten heb je ook daadwerkelijk gedaan. Je hebt je sportieve grenzen verlegd en goed leren omgaan met het geven en ontvangen van feedback.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen