.

 

Verleg je grenzen
Copernicus

Kunstvakken

In de onderbouw volg je maar liefst vier kunstvakken. In de bovenbouw kun je in een kunstvak eindexamen doen. Daar heb je iets aan bij allerlei vervolgstudies, zelfs technische. Verder zijn er elk jaar verrassende creatieve projecten waaraan je kunt deelnemen. Wil je kennismaken met film, dans en drama, dan kan dat ook.

Vier kunstvakken in de brugklasperiode

  1. Muziek: naast de gewone muzieklessen is het mogelijk om in de Copernicus-plus-uren voor extra uren muziek te kiezen.
  2. Tekenen: bijvoorbeeld een kunstwerk maken geïnspireerd op Aboriginal kunst of het omzetten van een thema in een tekening.
  3. Handvaardigheid: van samen een product ontwerpen tot onderzoek doen naar het werk van een klassieke en een hedendaagse kunstenaar.
  4. Textiele werkvormen: een creatief en technisch vak waarin textiel het uitgangspunt is. In de school vind je veel werk van leerlingen in vitrines en aan de wanden.

Eindexamen doen in textiele werkvormen

Zowel op de mavo, havo als het vwo kun je eindexamen doen in textiele werkvormen. Je leert dan ook veel over kunstgeschiedenis, wat van pas komt bij allerlei vervolgstudies. Zelfs bij technische opleidingen als bouwkunde en architectuur.

Creatieve projecten

Het kan zomaar zijn dat je een prachtig kunstwerk maakt bij een vak waar je dat niet verwacht. Bij geschiedenis bijvoorbeeld: de jaarlijkse Egypte-wedstrijd in de eerste klas levert de mooiste voorwerpen op. Of bij Bèta tijdens de Copernicus-plus-uren: daar creëer je bijvoorbeeld uit schroot een bewegend kunstwerk.

Film, dans en drama

Vanaf klas 1 totdat je van school gaat krijg je allerlei film- en theatervoorstellingen te zien. Bovendien ga je op school én in het theater zelf aan de slag met drama, film en theater. Leuk en ook een beetje spannend!

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen