.

 

Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Leren Leren

Als je naar het voortgezet onderwijs gaat, is het plannen van je huis- en leerwerk een van de lastigste dingen. Op de Copernicus besteden we extra veel aandacht aan het ‘leren LEREN’. Daar heb je je hele school- en studieloopbaan plezier van.

Lesprogramma Leren LEREN

Met het door de mentoren van de Copernicus zelf ontwikkelde leer- en werkboek ‘leren LEREN’ helpen wij
je bij de vraag hoe je je schoolwerk het beste kunt aanpakken. Tijdens het mentoruur ga je aan de slag met
het bijbehorende leer- en werkboek vol handige studietips.

Agenda

Aan het begin van het schooljaar krijgen de brugklassers een echte Copernicus-agenda. Daarin staan alle
belangrijke momenten al ingevuld. We leren je, met behulp van deze agenda, jouw schoolwerk goed te
organiseren en plannen.

OMZA

Soms kun je nog zo hard leren, maar valt het resultaat toch een beetje tegen. Met de feedbackmethode OMZA krijg je inzicht in hoe dat komt. Er wordt op vier punten naar je prestaties gekeken: Organisatie van
je werk, Meedoen, Zelfvertrouwen en Autonomie. Zo begrijpen jij en je ouders waar het goed gaat en waar je jezelf nog kunt verbeteren. Op die manier kunnen wij je ook beter helpen en bijsturen als dat nodig is.

RTTI

Op de Copernicus toetsen we volgens de RTTI-methode. Dit staat voor Reproduceren, Toepassen in een bekende situatie, Toepassen in een nieuwe situatie en Inzicht. Met RTTI wordt duidelijk in welk type vragen je goed bent en waar je je kunt verbeteren. Je krijgt na elke grote toets feedback en zo kun je precies dát oefenen waar je uitdagingen liggen. Op een volgende toets doe je het dan nog weer beter!

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen