Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Reizen & excursies

De Copernicus is een reislustige school. In april of mei vinden altijd de meerdaagse buitenlandse reizen plaats, die allemaal leerzaam zijn én leuk. Daarnaast kun je mee met een groot aantal interessante excursies. Die duren een dag en vinden in een bepaald leerjaar plaats of horen bij een bepaald vak. Ga je mee?

Buitenlandse schoolreizen

Voor de bovenbouw hebben we elk schooljaar een aanbod van internationale schoolreizen. Iedere reis duurt een aantal dagen en bevat recreatieve én culturele activiteiten.
  • mavo 3: Parijs of Londen
  • havo 4: Praag, Barcelona of Berlijn
  • havo 3 en vwo 3 (Chinese taal & cultuur): Beijing
  • vwo 4: Rome
  • vwo 5: (High School English): Amerika

Excursies

Sommige excursies zijn voornamelijk voor klas 1 en 2. Zo sluiten brugklassers het schooljaar altijd af met een schoolreisje naar Duinrell en Walibi. Daarbij gaat het vooral om: plezier! Bovenbouwklassen maken vlak voor de kerstvakantie een uitstapje dat hoort bij het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming. Op het programma staat een excursie naar Amsterdam. Leerlingen uit vwo 5 die examen doen in natuurkunde, gaan in één dag op en neer naar Cern in Génève.
 

 

 

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen