Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

High School English

Op de Copernicus kun je extra lesuren Engels volgen: High School English. Je leert snel beter Engels spreken en maakt kennis met de Amerikaanse cultuur. Het vak heet tot en met klas 3 Junior High School English (HSE). Daarna gaat het programma verder als Senior High School English. Uiteindelijk kun je er een certificaat mee halen, waarmee je toegang hebt tot universiteiten in het buitenland.

High School English

In de lessen wordt veel aandacht besteed aan Amerika en de Amerikaanse cultuur. Op een speelse manier leer je de Engelse taal beheersen, sneller dan anders het geval zou zijn. Je kunt High School English in de eerste klas volgen in een cursusblok van zes weken. Vanaf klas 2 wordt het een keuzevak.

Senior High School English

Het Senior programma richt zich steeds meer op de Engelse taal. Er is veel aandacht voor lezen en schrijven, en vooral voor spreken en luisteren. Het lesmateriaal en de onderwerpen van Senior HSE zijn gericht op Amerika. Maar wat je leert helpt je wel bij het gewone vak Engels. Daar doe je eindexamen in. In het vijfde jaar kun je een zogenaamd TOEFL-certificaat halen. Hiermee krijg je toegang tot studies aan Nederlandse en buitenlandse universiteiten waar Engels de voertaal is.

Uitwisseling met Amerika, reis naar New York

Als je Senior HSE volgt, ga je in vwo 5 mee op reis naar Amerika. Je logeert bij een gastgezin en gaat naar een echte Amerikaanse high school in Boston. Daarnaast ga je op stedentrip naar New York City. Andersom komt er dat jaar een Amerikaanse high-school-leerling bij jou logeren.
 
Copernicus leerlingen in New York USA
Copernicus leerlingen in New York USA

 

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen