Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Erasmus+

Ken je Erasmus+? Dat is een Europees programma voor onderwijs, jeugd en sport. De gedachte erachter is dat mensen zich steeds kunnen ontwikkelen door onderwijs en opleidingen. Een leven lang leren om met z’n allen slimmer te worden - de Copernicus staat er helemaal achter. Daarom doen we ons best om subsidies van het Europese programma te krijgen. Het project dat we daarmee organiseren verschilt per jaar. Net als de klassen die eraan mee kunnen doen.

Being a European: find your way to the future

Op dit moment werken we in klas 2 samen in een project met scholen in Duitsland, Griekenland, Portugal en Zweden. Het project gaat over ‘school en werken in Europa’. Leerlingen die meedoen zijn naar Zweden geweest om daar een school te bezoeken. Ze hebben lessen en workshops gevolgd en in de Scandinavische natuur gesport. Daarnaast bezochten ze Zweedse steden en musea. Op school in Hoorn wordt er aan het project gewerkt tijdens de Copernicus-plus-uren.
Erasmusplus Erasmus Copernicus

Doel van de Erasmus+ projecten

Scholen uit verschillende Europese landen werken nauw samen om goede voorbeelden in het onderwijs met elkaar uit te wisselen. Om samen te vernieuwen, in kleine of in grote strategische projecten. Centraal staat daarbij: scholen steeds internationaler maken door het uitwisselen van ervaring en kennis. De Copernicus kan hierdoor leerlingen nog beter helpen om een wereldburger te worden.
 
Erasmus Erasmusplus Copernicus

Verslagen 2017 - 2018:

 

>> FOTOALBUM Zweden Erasmus +

 

>> FOTOALBUM Portugal Erasmus +

Verslag uitwisseling Portugal februari 2018.pdf

 

>> FOTOALBUM Duitsland Erasmus +

verslag Duitsland Gershofen Maart 2018.pdf

>> Foto's Slovenië Erasmus+

>> FOTOALBUM Griekenland Erasmus +

Verslag uitwisseling Griekenland mei 2018.pdf


Verslagen 2019-2020:

Fotoboek Erasmus+ in Nederland - oktober 2018.pdf

Verslag uitwisseling Oostenrijk maart 2019.pdf

Fotoboek verslag Tsjechië Erasmus+ april 2019.pdf

 

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen