Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Chinese taal & Cultuur

De Copernicus is de enige middelbare school in West-Friesland waar je Chinees kunt leren. Dat is best bijzonder. Tegelijkertijd is het ook weer niet zo vreemd. China is een reusachtig en belangrijk land, waarmee steeds meer Nederlandse bedrijven zaken doen. E Chinezen spreken geen of amper Engels.
 
Tijdens de lessen leer je Chinese karakters te schrijven en probeer je gesprekjes in het Chinees te voeren. Natuurlijk leer je ook veel over de Chinese cultuur. Vind je het Mandarijn-Chinees leuk? Dan kun je in het tweede jaar verder met het vak en doe je aan het einde van je schooltijd misschien wel examen in Chinees.
 
Vwo-leerlingen die kiezen voor Chinese taal & cultuur, mogen in hun derde jaar op reis naar China. Ze bezoeken daar allerlei historische plaatsen. Ook lopen ze twee dagen mee met leerlingen van een echte Chinese school.
 
 
 
 
 
 

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen