Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Theater

In verschillende leerjaren kun je op de Copernicus kennismaken met theater. Een voorstelling zien, interessante workshops doen, zelf theater maken, dramalessen volgen, je eigen toneelstuk schrijven - het is allemaal mogelijk.

Samen met een theatergezelschap

De Copernicus werkt samen met De Toneelmakerij in Amsterdam, het grootste jeugdtheatergezelschap van Nederland. In klas 2 verzorgt dit gezelschap een voorstelling in klassenverband met de mentor erbij.

Dramalessen

Zelf theater maken kan bij de dramalessen tijdens de Copernicus-plus-lessen in klas 1 en 2. Als je wilt, kun je in klas 3 en 4 van havo en vwo doorgaan met drama. Je krijgt theatertheorie en gaat zelf spelen en presenteren.

Pimp My Play!

In klas 5 vwo bestaat het volledige programma Culturele en Kunstzinnige Vorming uit een theaterproject: Pimp My Play! Een klassiek toneelstuk bewerk je tot een eigentijds stuk. Tot slot presenteer je jouw bewerking aan je klasgenoten en mentor.

Tip: familievoorstelling in klas 1 en 2

In klas 1 en 2 kun je je elk jaar inschrijven voor een familievoorstelling in schouwburg Het Park in Hoorn. Voorafgaand volg je een leuke voorbereidende workshop op school. Ouders, broers en zussen mogen mee naar de schouwburg voor een sterk gereduceerde prijs.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen