Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Dans

In verschillende leerjaren kun je in aanraking komen met dans. In de eerste klas bekijk je een speciale dansvoorstelling op school en dans je even mee. Heb je de smaak te pakken, dan kun je kiezen voor echte danslessen in klas 1 en 2. Bovendien verzorgt Het Nationale Ballet een project voor havo en vwo 4.

Dansproject eerste klas

In klas 1 doe je mee aan een (verplicht) dansproject. Dat is meestal in september. Je ziet een voorstelling van Massive Movement met klassieke dans én breakdance. Je danst ook zelf en bekijkt een documentaire over dit onderwerp. Zo ontdek je wat je mooi of leuk vindt aan dans. En wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen verschillende dansvormen.

Danslessen bij een dansschool

Tijdens de Copernicus-plus-uren in klas 1 en 2 kun je kiezen voor danslessen bij het Global Dance Centre Hoorn. Deze dansschool ondersteunt ook bij Copernicus Live en geeft regelmatig workshops aan leerlingen van de Copernicus.

Het Nationale Ballet

Bijzonder: in havo en vwo 4 kun je bij Kunstzinnige en Culturele Vorming meedoen aan het balletproject bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. Je volgt daar een workshop, krijgt een rondleiding in het Muziektheater (achter de schermen) en ziet ’s avonds een professionele balletvoorstelling.

Copernicus Dans Massive Movement

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen