Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Verslag Survivalrun

120 Copernicus deelnemers

14 oktober verschenen rond de 120 Copernicanen op het SAV terrein in Grootebroek. Hoewel het erg vroeg was (half 9) en het een zondag was, waren we allemaal met de juiste mentaliteit verschenen: voorwaarts en zonder stoppen over hindernissen.

Er waren twee soorten deelnemers, De 8 kilometervreters en de 13 kilometer kanjers. Rond 09:45 startten de eerste groepen aan deze tocht vergelijkbaar met de hel van ‘62. Een kleine beschrijving van het parcours: Na 5 meter zat je vol met modder en na ongeveer 50 meter lag je in een sloot… en dat dus nog een keer of 800. Tussen de sloten en de modder hielpen we elkaar over hoge latten, op touwen, door tunnels, in netten en uit kano’s.

De potentiële energie die deze groep leerlingen na het volbrengen voortbracht had onze school voor de 5 weken kunnen voorzien van stroom. Daarmee is deze activiteit een goede voor de duurzaamheid portefeuille. Ondanks alle krassen, schaafwonden en kuiten die in de kramp schoten was het in één woord fantastisch. Wij als docenten zijn enorm trots op alle leerlingen die deze zware, achteraf toch meevallende, tocht volbracht hebben. Dit zijn voor de docenten de krenten in de pap van het onderwijs! Als er ouders zijn die over twee jaar mee willen doen dan horen wij het héél graag. Er is naast stagiairs en (oud-) leerlingen altijd ruimte voor extra begeleiders.

M.G. Douma,

Docent lichamelijke opvoeding
Mentor HV1S

 

 

 

 

 

 

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen