Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Uitnodiging algemene ouderavond op 26 november

met medewerking van Theatergroep Playback

Uitnodiging algemene ouderavond op 26 november

Zoals ieder jaar organiseert de Ouderraad van de Copernicus weer een algemene ouderavond. Dit jaar vindt deze avond plaats op dinsdag 26 november a.s.
Op de algemene ouderavond stelt de Ouderraad zich voor en geeft de Ouderraad kort informatie over haar activiteiten. Verder biedt de Ouderraad ouders een themagedeelte aan, met medewerking van Theatergroep Playback.

Playback maakt gebruik van ‘terugspeeltheater’, een manier van werken waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders ook elkaar tips geven. Het themagedeelte van de avond heet dit keer ‘In Gesprek’. Praten met pubers kan pittig zijn. Hoe blijf je in contact met je puberende zoon of dochter als je kind bijvoorbeeld liegt, onbeleefd is, zich slecht kan beheersen of alleen met zichzelf bezig is? Je wil graag dat je kind zélf bedenkt wat goed voor hem of haar is. Maar hoe kun je hier als ouder of verzorger bij helpen? En waarom zijn ‘gedragsnormen’ zo belangrijk?

Theatergroep PlayBack helpt ouders een open gesprek te voeren met eigenzinnige pubers.

‘Het voelde als een hart onder de riem. Betrokkenheid bij je eigen kind komt altijd aan, al lijkt dat soms niet zo te zijn. We hebben gelachen en af en toe een traantje weggepinkt.’ Matthea Nieuwenhuis, bezoeker ouderavond In Gesprek, Culemborg.

De Ouderraad van onze school biedt in samenwerking met theatergroep PlayBack de thema-avond ‘In Gesprek’ aan. Zet je kind actief aan het denken in plaats van dat hij/zij zijn schouders ophaalt. Oefen met verschillende opvoedstijlen of deel je eigen ervaringen met andere ouders en verzorgers. ‘In Gesprek’ is een feest der herkenning voor elk gezin met pubers, maar bovenal een relevante en informatieve ouderavond gericht op de communicatie tussen ouders en hun kind. Bekijk de trailer van PlayBack om een goede indruk te krijgen. 92% van de ouders die eerder ouderavonden bezochten van PlayBack, geven aan dat zij handvatten kregen voor een open gesprek met hun kind.

Zet het dus in uw agenda: de interactieve avond ‘In Gesprek’ op dinsdagavond 26 november 2019 van 19.30 tot 21.30 uur in onze onderbouwaula.

Kijk intussen voor meer informatie op www.tgplayback.nl/ingesprek

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen