Verleg je grenzen
Copernicus

Tommy uit V1 doet een bijzondere sport

3D Boogschieten

Tommy (13) zit in V1. Hij doet aan een sport die niet iedereen doet of zelfs kent: 3D boogschieten. Dit is een sport waarbij je op dieren schiet. Geen echte, maar gemaakt van papier of kunststof. Zijn hobby begon halverwege 2014. Hij was net gestopt met tennis en op zoek naar een andere hobby. Boogschieten leek hem wel wat. Samen met zijn vader zijn ze terecht gekomen bij handboogschietvereniging ‘De Coenschutters’ in Zwaag. Daar is hij begonnen met schieten op een blazoen. Een blazoen is een schietdoel, wat een beetje lijkt op een dartbord. Hij werd steeds beter en mocht dus van steeds grotere afstanden schieten. Uiteindelijk was hij goed genoeg om buiten te schieten op de nepdieren. Dit zijn soms hele realistische dieren zoals een panter of een slang, maar soms ook fantasiedieren (een draak of een knert; een mengsel tussen een konijn en een hert).

Naast dat Tommy erg goed is, is hij ook erg behulpzaam. Zo helpt hij soms bij trainingen. Hij let dan op bijvoorbeeld de houding of op de techniek. Toen Tommy net begon bij de club waren er nog weinig jongeren. De laatste tijd komen er steeds meer leeftijdsgenoten.

Tommy doet ook mee aan wedstrijden. Dit jaar doet hij bijvoorbeeld mee aan zes wedstrijden, maar soms zelfs elke maand. De eerste keer dat hij meedeed aan het Nationaal Kampioenschap 3D boogschieten in 2015, deed hij mee in de categorie ‘compound blank’. Dit wil zeggen dat de schutters met een kunststoffen boog schieten, de pijlen gaan dan harder ten opzichte van een houten boog. Dit deed hij met succes: hij haalde meteen zilver. In 2016 deed hij weer mee, toen kreeg hij goud. In 2017 werd hij voor de tweede keer op rij nationaal kampioen!

* Dit is een onderdeel van de rubriek: Een schitterende leerling

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen