Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Sponsortocht wielrennen

Verslag en fotoalbum

Twintig leerlingen uit HAVO 4 van de Copernicus scholengemeenschap uit Hoorn hebben op donderdag 20 juli een enorm sportieve prestatie geleverd: zij hebben deelgenomen aan de Ronde van de Westfriese Omringdijk, een fietstocht over 130 km. Dit gebeurde in het kader van de BSM-lessen, lessen over Bewegen, Sport en Maatschappij.

De leerlingen hebben in de aanloop naar de fietstocht op projectbasis veel geleerd: zij volgden theoretische lessen over trainingsleer, stelden een eigen trainingsschema samen en leerden trainen op hartslag. Ook moesten trainingskilometers gemaakt worden. De sectie LO van de Copernicus beschikt over racefietsen, die door de leerlingen in bruikleen gekregen werden in de weken voorafgaand aan de tocht, zodat ze zich optimaal konden voorbereiden.

De leerlingen hebben als groep een goed doel gekozen. Omdat de moeder van een van de deelnemende leerlingen lijdt aan de ziekte MS, werd gekozen voor het Nationaal MS Fonds, dat strijdt voor een beter leven voor mensen met Multiple Sclerose. Niet alleen aan familieleden, vrienden en kennissen werd gevraagd te doneren, maar ook bedrijven werden benaderd met het verzoek de groep havoleerlingen te sponsoren. Dat is een groot succes geworden, want de groep heeft een bedrag van € 1645,- naar het goede doel over kunnen maken.
Er stond op de dag van de tocht op de Omringdijk een straffe wind, maar er werd uitstekend samengewerkt, waardoor de meisjes door de jongens keurig uit de wind gehouden werden. Ook maakten ze afwisselend kennis met een waterig zonnetje en enkele regen- en hagelbuien.
Eén leerling maakte een duikeling in het gras en heeft een kort moment in de volgauto doorgebracht, maar heeft de tocht alsnog op karakter tot een goed einde gebracht. Men kan met veel voldoening terugkijken op een geslaagd project, zowel sportief als voor het goede doel.

 

>>  Fotoalbum

 

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen