Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Paarse vrijdag

8 december

Vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag. Elk jaar laten we in Nederland en ook op onze school op de tweede vrijdag van december zien dat we vinden dat iedereen mag zijn wie hij of zij is. We betuigen daarmee steun aan degenen die gediscrimineerd worden vanwege zaken als seksuele voorkeur, afkomst en overtuigingen. We zeggen daarmee ook dat we zelf niet willen discrimineren.

In een enquete die veel van jullie aan het eind van vorig schooljaar hebben ingevuld, zegt één op de acht leerlingen wel eens gediscrimineerd te zijn op school. Vaak gaat het dan om uiterlijk of om seksuele voorkeur. Ook dingen die voor de grap gezegd worden, komen soms hard aan. Op de gang horen we regelmatig ‘homo’ roepen. Misschien niet altijd kwaad bedoeld, maar niet leuk. We willen een veilige school zijn voor iedereen en daar graag met ons allen voor zorgen.

Daarom: doe mee! Trek vrijdag iets paars aan, zoek een paarse sjaal of doe paarse oorbellen in. We gaan dit ook aan de leraren en andere collega’s vragen.

 

 

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen