Verleg je grenzen
Copernicus

Groot verkiezingsdebat Copernicus

13 maart

Dinsdag 13 maart a.s. van 15.00 uur tot 16.00 uur wordt een groot verkiezingsdebat met de lokale politieke partijen gehouden op de Copernicus Scholengemeenschap in Hoorn.

Aan dit debat doen ca. 300 leerlingen mee in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar uit de klassen mavo-3/havo-4/vwo-4. Het belooft dit jaar een bijzondere gebeurtenis te worden, want er doen maar liefst 14 politieke partijen mee aan de verkiezingen. Behoudens een enkele politieke partij, hebben alle fracties inmiddels toegezegd aan het debat te zullen deelnemen.

De leerlingen krijgen de gelegenheid vragen te stellen aan de politici en/of met hen de verbale strijd aan te gaan.

De leerlingen en politici zullen zich buigen over vier stellingen waarin onder meer aan de orde komen:

  • toegang horeca beneden de 18 jaar

  • verbetering positie van de vrouw

  • experiment wietteelt

  • gewenste wekelijkse koopzondagen

 

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen