Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Gemeenteraadsleden verzorgen gastles

Arwin Rood en Thomas de Groot

Maandag 13 mei gaven twee leden van de Hoornse gemeenteraad een gastles aan klas havo-4a, binnen het vak maatschappijleer, om te spreken over de kloof tussen jongeren en de politiek. 

Het betrof een initiatief van studente bestuurskunde Merel Kingma die hiervoor een enquête afnam onder de leerlingen van de klas, en vervolgens de raadsleden Arwin Rood van D66 en Thomas de Groot met de jongeren in discussie gingen over het belang van politiek.

Middels een Kahoot en stellingen over een verbod op lachgas en een verbod op vuurwerk werden de leerlingen uitgedaagd hun mening hierover te geven. Toen bleek dat niemand van de leerlingen voorstander was van een verbod op vuurwerk werd de klas in tweeën verdeeld en werd de ene helft gevraagd het verbod te verdedigen en de andere helft dit te bekritiseren. Dat leverde een knap staaltje intellectuele uitdaging op voor de leerlingen en gaf blijk van behoorlijke vakdidactische kwaliteiten van Merel Kingma en de raadsleden, waarbij alles onder toeziend oog van docent Lassooij.

De raadsleden en Kingma waren zeer te spreken over het gedrag, durf en vindingrijkheid van de leerlingen en zien het als een goede start om het onderwerp breder binnen Hoorn uit te werken.

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen