Verleg je grenzen
Copernicus

Examenkandidaten doen mondeling over de grens

Sprachstadt/Villangues

Examenkandidaten doen mondeling over de grens. Op vrijdag 9 maart gaan alle examenkandidaten mavo/havo/vwo op bezoek naar een Duits/Franstalige stad om hun spreekvaardigheid af te sluiten. Voor Duits gaan de leerlingen naar Münster/Dinslaken en voor Frans naar Louvain-la-Neuve.

Na aankomst in Duitsland/België gaan de leerlingen aan hun afsluitingsprogramma werken. Voor de mavo zullen de leerlingen een soort carrousel in de binnenstad aflopen waarbij zij bijvoorbeeld een student in het buitenland in een café tegenkomen en een gesprek moeten voeren over school, familie en vrienden. Verder hebben zij taken te voldoen bij de VVV, bij de bakker, in de supermarkt en in een restaurant. Bovendien mogen zij een interview houden en ontmoeten zij  een reiziger.

Het programma voor de havo en vwo leerlingen is iets ingewikkelder. In een talkshow mogen zij hun zelf geschreven essay toelichten en vragen beantwoorden en moeten zij ter plekke de krant van de dag lezen en hierover een gesprek voeren. Ook zij moeten in een café een gesprek over hun toekomstwensen voeren en een interview met een student houden. Afgesloten wordt hun examen spreekvaardigheid met een “onmogelijke opdracht”.

Na afronding van het officiële programma is er ook nog tijd om de stad te verkennen. Later in de avond zullen de leerlingen weer terug in Hoorn zijn.

Wij wensen alle leerlingen veel succes!

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen