Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Erasmus+ Europaproject klas 2 naar Gersthofen

van 2 t/m 8 februari

Erasmus+ Europaproject klas 2

Van zondag 2 februari tot en met zaterdag 8 februari zijn 10 leerlingen uit de 2e klas op uitwisseling naar Gersthofen, Duitsland. Samen met leerlingen uit Slovenië en Tsjechië zullen zij aan het project werken:

“Fake News in the age of democracy”

De leerlingen hebben zich de afgelopen weken beziggehouden met het project en al kennis gemaakt met de geschiedenis van het internet en daarover een vlog in het Engels gemaakt. Tevens hebben zij een interview afgenomen bij hun grootouders over het ‘niet hebben’ van een mobiel/computer. In voorbereiding op de uitwisseling waren de leerlingen aan de slag gegaan met het thema ‘identiteit”.

Op het programma in Gershofen staan o.a.

· Workshop “video’s bewerken”

· Excursies in Gersthofen en Augsburg

· Discussie met de redactie van de “Allgemeine Augsburger Zeitung” over Fake news

· Bezoek aan het concentratiecamp Dachau

· Vertoning van de gemaakte video’s en afsluitingsavond

Wij wensen iedereen een leerzame en leuke tijd.

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen