Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Copernicus leerlingen geslaagd voor Chinees examen

verhalen van leerlingen

 

[NHD - nov.2017]

Een groep Copernicus leerlingen heeft in september het landelijke examen Chinees HSK 2 afgelegd. Zij zijn allemaal geslaagd en kregen deze week hun diploma uitgereikt, een prachtige prestatie. HSK is de afkorting van Hanyu Shuiping Kaoshi en is een internationale standaard vaardigheidstest voor personen van wie de Chinese taal niet de moedertaal is. HSK is het officiële examen Chinees voor buitenlanders, vergelijkbaar met Cambridge Esol voor het Engels. De test is ingevoerd in 2010 door de Chinese overheid. Het HSK-examen bestaat uit twee aparte gedeelten: een schriftelijke en een mondelinge test.

Lisa Bontan
HSK is de afkorting van Hanyu Shuiping Kaoshi en is een internationale standaard vaardigheidstest voor personen van wie de Chinese taal niet de moedertaal is. HSK is het officiële examen Chinees voor buitenlanders. Ik heb speciaal voor de Copernicus gekozen omdat ik graag Chinees wilde leren. Ik heb vanaf jongs af aan al een fascinatie voor China en de Chinese taal. Ik kwam met een mavo advies op de Copernicus en op de mavo kan je geen Chinees volgen, dat was voor mij nog een extra motivatie om harder mijn best te doen op school, ik moest en zou minimaal havo doen. In de derde klas zijn we met de Chinees klas naar China geweest en hebben we aan het eind van het schooljaar ons eerste HSK examen Chinees gemaakt. Dat was een oppepper om door te gaan. Vierde en vijfde klas kregen we nog les van mevrouw Ding en Walberg, maar mijn aandacht was in de vijfde klas meer gericht op het eindexamen waardoor ik Chinees op een laag pitje zette. Na de zomervakantie hebben we een datum met de Chineesklas afgesproken om het volgende examen te maken. Het examen kwam sneller dan gedacht dus ik had me niet heel goed voorbereid, maar toch ben ik en de rest van de klas met vlag en wimpel geslaagd. De lessen zaten vol gekkigheid en een gezellige sfeer, maar toch werd er hard gewerkt. Ik doe nu een opleiding in de economische sector waar ik veel contact zal hebben met andere landen waar China een van de landen zal zijn, zeker met de grote ontwikkelingen die zij nu ondergaat, ik sta al 1-0 voor doordat ik een klein woordje Chinees spreek. Ik wil namens de hele Chinees klas mevrouw Ding en mevrouw Walberg heel erg bedanken voor de interessante lessen en de goede steun.  

Milo de Vrueh (V5)
Op zondag  17 september hebben wij ons HSK 2 examen gemaakt voor Chinees in Amersfoort. HSK staat los van het examen wat wij hier op het Copernicus maken . HSK bestaat uit 6 niveaus. Niveau 1 hebben wij aan het eind van het 3de schooljaar gemaakt en nu was niveau 2 aan de beurt. Ik heb er voor gekozen om ook dit niveau te maken omdat het een goed middel is om de kennis die je al hebt te toetsen en zo kom je ook op een hoger niveau.  Voor het examen moesten we 300 woordjes leren, dat is best pittig maar gelukkig konden we meer dan de helft al door de Chinese lessen op school. We waren allemaal best wel zenuwachtig omdat we niet wisten wat we konden verwachten maar het viel ons alles mee en iedereen is ruimschoots geslaagd! Nu verder met de Chinese lessen en wie weet op naar niveau 3.

Farrah (H5)
HSK is een niveau van Chinees. Ik heb het gedaan, omdat ik een kans had en ik die niet wilde laten liggen, omdat ik wist dat ik het kon. Mijn ervaring is dat Chinees leren erg leuk is en dat het superleuk om dit op je CV te kunnen zetten, bijna niemand heeft dit.

 

 

 

 

 

 

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen