Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Beste jeugdschakers uit het hele land komen naar Hoorn

op Wereldschaakdag 12 oktober

Beste jeugdschakers uit het hele land komen naar Hoorn op Wereldschaakdag 

Op zaterdag 12 oktober staat voor de 60e keer het landelijke Hutton jeugdschaaktoernooi op het programma. Het Nederlands kampioenschap voor jeugdteams van de regionale schaakbonden. Dit jaar vindt het toernooi plaats op Wereldschaakdag in Hoorn. De organisatie van het Huttontoernooi is in handen van de Noord-Hollandse Schaakbond, die het samen met de Hoornse schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn en de SG Copernicus naar Hoorn hebben gehaald.

De deelnemende regionale bonden mogen in vijf verschillende leeftijdscategorieën jeugdteams (van 4 spelers) opstellen die het op gaan nemen tegen de andere bonden. De beste jeugdspelers van Nederland zullen doorgaans ‘hun’ schaakbond representeren op dit prestigieuze toernooi. Per categorie zijn er prijzen te verdienen, maar ook voor het totaalklassement. De schaakbond die de meeste punten heeft behaald mag zich namelijk een jaar lang Hutton-Kampioen van de regionale bonden van Nederland noemen.

De opening van het Huttontoernooi zal omstreeks 12:00 uur plaatsvinden in de aula van de SG Copernicus waarna vervolgens de wedstrijden gaan plaatsvinden. Na vijf wedstrijden zal de eindstand opgemaakt worden en zal de prijsuitreiking rond 16:30 uur zijn.

Meer informatie over het toernooi bij: Robbert van Dijkhuizen – 06-41885535 of via hutton@nhsb.nl

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen