Verleg je grenzen
Copernicus

Bente uit vwo4 traint voor het EK en WK

Skeeleren in Florida

Mijn naam is Bente en ik zit in V4 op de Copernicus, ik doe aan schaatsen en skeeleren. Ik ben nu, met 3 anderen en mijn trainster, voor een maand in Ocala, Florida om te trainen voor aankomend skeelerseizoen, waar ik me hoop te plaatsen voor het EK en WK. Het weer is hier beter dan in Nederland, waardoor we meer kunnen trainen.

Trainen doen we of één, of twee keer per dag. We skeeleren op twee wegparcoursen, Baseline en Brick City. Ook trainen we met een Amerikaanse groep in een indoorhal. Verder lopen we nog hard en maken we gebruik van spinningfietsen. De maandagen zijn de rustdagen, dus dan doen we leuke dingen: we zijn al naar de shoppingmall geweest en we hebben gekanood door Silver Springs, waar we schildpadden, een alligator en een zeekoe van heel dichtbij hebben gezien. Ook gaan we nog, via Alexander Springs, naar Daytona Beach. Hier willen we leren surfen. Vervolgens rijden we nog door naar St. Augustine.

Natuurlijk moeten we ook aan school, dus we zijn ook zeker vaak te vinden in de ‘Public Library’. Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen en school mij hierin steunt. Voorlopig ben ik nog volop aan het trainen en genieten en ik kijk nog erg uit naar de aankomende weken!

 

 

 

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen