Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Algemene Ouderavond

Thema: Credits

Op dinsdag 27 november a.s. vindt de jaarlijkse Algemene Ouderavond van de Copernicus plaats. Deze avond wordt georganiseerd door de Ouderraad in overleg met de school. De avond bestaat altijd uit twee delen.

  1. De jaarvergadering waarin de Ouderraad kort verantwoording aflegt over haar werk (inhoudelijk en vooral ook financieel, want de Ouderraad beslist formeel over de besteding van de vrijwillige ouderbijdrage van alle ouders).
  2. Een themagedeelte.

Het themagedeelte wordt ook dit jaar weer verzorgd door de educatieve theatergroep Playback. We hebben al enkele jaren goede ervaringen met hen. Het thema is dit jaar ‘omgaan met geld’. De voorstelling heet ‘Credits’.

Kinderen die getraind zijn om te wachten tot ze iets krijgen blijken later beter te sparen. “Credits” draait om bewustwording in de omgang met geld. Want hoeveel geld hebben jongeren nou eigenlijk echt nodig? Hoe voorkomen ouders dat hun puber verwend wordt? En wat geven ze hun kind mee voordat hij op z’n 18e zijn eigen geld moet gaan beheren?

PlayBack maakt hierbij gebruik van ‘terugspeeltheater’, een techniek waarbij scènes opnieuw gespeeld worden en ouders elkaar tips geven voor een goed gesprek met hun kind. 

Meld u aan voor de algemene ouderavond

Hierbij nodigen wij u van harte uit de Algemene Ouderavond ‘Credits’  bij te wonen. De bijeenkomst op 27 november begint om 19.30 uur in de onderbouwaula van de Copernicus aan de Nieuwe Steen 11 en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Koffie en thee staan vanaf 19.00 uur voor u klaar. Er zijn uiteraard voor u geen kosten aan deze avond verbonden. Kijk voor meer informatie op http://www.tgplayback.nl.

In verband met de voorbereidingen voor deze avond verzoek ik u vriendelijk u aan te melden door een mail te sturen naar csg-ouderraad@atlascollege.nl , graag onder vermelding van ‘Algemene ouderavond 27 november’ en het aantal personen. De leerlingen van klas 1 en 2 krijgen deze uitnodiging ook op papier mee naar huis, met onderaan een strookje dat zij ingevuld bij de conciërges kunnen inleveren (uiterlijk donderdag 22 november a.s.).

Wij hopen op uw aanwezigheid!

Met vriendelijke groet, namens de Ouderraad,

Natascha da Silva (voorzitter)

Ga terug

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen