.

 

Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Sport

De Copernicus is een Sportaccentschool en daarmee een ideale school voor leerlingen die sportfanaat zijn. Per week ben je heel veel met sport en bewegen bezig en je kunt zelfs eindexamen doen in een sportvak. Je leert ook alles over sportiviteit: elkaar helpen en stimuleren, winst vieren en verlies verwerken, anderen en jezelf eerlijk beoordelen.

Lekker veel sporten

Je hoeft geen topsporter te zijn om mee te doen, als je maar van lekker sporten houdt. Alle leerlingen sporten elke week een paar uur, als het kan buiten en anders in de mooie sporthal. Kies je voor een sportaccentklas, dan ben je maar liefst zes uur per week sportief bezig. In die zes uur probeer je allerlei nieuwe sporten uit. Bovendien bezoek je sportwedstrijden en toernooien en krijg je clinics aangeboden.

Sportklas Copernicus

Sportief eindexamen

Neem je sporten echt serieus, dan kun je eindexamen doen in een sportvak. Op de mavo is dat Lichamelijk Opvoeding 2. Op de havo en in het vwo heet het Bewegen, Sport en Maatschappij.

Samenwerken en organiseren

In een sportaccentklas leer je samenwerken en organiseren. Dat is handig als je bijvoorbeeld eens een sport- en speldag van een basisschool gaat begeleiden. Of als je actief bent bij een sportvereniging.

Wil je graag naar de sportaccentklas?

Bezoek tijdens de open dagen de speciale presentaties. Je komt veel te weten en kunt al je vragen stellen. Meld je je daarna aan voor de sportaccentklas, dan krijg je een uitnodiging voor de intakemiddag op vrijdagmiddag 10 april 2020. Je doet dan onder andere een fysieke test.

Sportklas Hoorn

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen