.

 

Verleg je grenzen
Copernicus

Klas 1 en 2

De brugperiode begint natuurlijk met het leren kennen van je klas en de school. Daarna ga je aan de slag met belangrijke vaardigheden. Je ontdekt nieuwe vakken en maakt kennis met de pijlers sport, cultuur en internationaal. Of je kiest voor een sportaccentklas. Na twee jaar stroom je door naar de opleiding die het beste bij je past.

Aan de slag met

  • Studievaardigheden: alles wat je nodig hebt om het goed te doen in het voortgezet onderwijs. Denk aan het werken met een agenda en het plannen van huiswerk. Er is ook aandacht voor lekker in je vel zitten en omgaan met een groep.
  • Oriëntatie en keuze: ontdekken wat je kunt en wat je wilt. Zodat je een goede keuze kunt maken voor mavo, havo of vwo en voor een vakkenpakket.
  • Je grenzen verleggen: in de mavo/havo brugklas krijg je les op havoniveau. In de havo/vwo brugklas krijg je les op vwo-niveau. Zo krijgen we een goed beeld van wat je aankunt, want we beoordelen je op beide niveaus.

Kiezen voor sport

Ben je sportief? In klas 1 kun je kiezen voor de sportaccentklas. Ook in de tweede klas zijn er sportaccentklassen mavo/havo, havo/vwo en vwo.

Copernicus Sportaccentklas

Wennen aan een nieuwe wereld

Een vreemd gebouw, andere docenten, nieuwe vakken en onbekende medeleerlingen. De overgang naar het voortgezet onderwijs is niet niks. Op de Copernicus kun je rekenen op een goede start.

  • De eerste twee weken heb je ‘gewoon’ les, de beste manier om vast een beetje te wennen.
  • In de derde week leer je de nieuwe school goed kennen. Tijdens deze introductiedagen ga je met klasgenoten op expeditie en doe je mee aan een fittest, bootcamp en atletiekdag. Natuurlijk is er aan het einde van de eerste periode een brugklasfeest.
  • Iedere eerste brugklas heeft een mentor en een aantal junior-mentoren. Dat zijn leerlingen uit de bovenbouw die jou als brugklasser begeleiden en helpen op je nieuwe school.
  • Brugklasouders kunnen tijdens voorlichtingsbijeenkomsten kennismaken met de mentor, de afdelingsleider en de directeur. Zij kunnen daar terecht met al hun vragen en ervaringen in de eerste schoolweken.

Copernicus brugklas

Voorlopige indeling in niveaugroepen

In het eerste brugjaar word je ingedeeld in niveaugroep mavo/havo, havo/vwo of vwo. Dat doen we in overleg met je leerkracht van groep 8. Het tweede brugklasjaar heeft dezelfde voorlopige niveaugroepen.

Toelating tot de brugperiode

Heb je het advies ‘vmbo theoretische leerweg’ of hoger? Dan kun je naar de Copernicus. Zo nodig overleggen we met je basisschool en natuurlijk met je ouders.

Goede resultaten

Niet onbelangrijk: de onderbouwresultaten op de Copernicus zijn erg goed, zie https://www.scholenopdekaart.nl/

Copernicus brugklas

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen