.

 

Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

De Copernicus-brugklas

Op de Copernicus dagen we je uit om je grenzen te verleggen, door te zetten en nieuwsgierig te zijn. Net zoals de wetenschapper Copernicus dat deed, toen hij ontdekte dat de aarde om de zon draait. Bij ons kun je ontdekken wat je wilt en waar je goed in bent. Onze leerlingen halen niet alleen goede resultaten. Ze stromen ook vaak door naar een hoger opleidingsniveau dan ze hadden verwacht. Dat kun jij ook!

 • Introweek
  Maak kennis met je nieuwe school, nieuwe leraren en nieuwe klasgenoten tijdens de introweek. Een week vol leuke activiteiten! We gaan op expeditie naar Schoorl, er is een sportieve clinic, een leren-LEREN-dag en een atletiekdag.
 • Twee jaar naar de brugklas
  Je komt naar school met een advies voor de mavo, de havo of het vwo. Maar soms blijkt dat je veel meer kan dan het niveau dat jij meekreeg van de basisschool. Daarom hoef je bij ons niet meteen te kiezen welk niveau jij gaat doen. We hebben een tweejarige gemengde brugklas.
  Lees meer.
 • Goede begeleiding
  Op de Copernicus hebben we persoonlijke aandacht voor jou. En staan er heel veel mensen voor je klaar om je te helpen.
  Lees meer.
 • Sport, cultuur en internationaal
  In de brugklasperiode kom je in aanraking met de pijlers sport, cultuur en internationaal. Je doet nieuwe indrukken en ervaringen op en ontdekt zo wat jou boeit. Dat stimuleert en motiveert.
  Lees meer.
 • Sportaccentklas
  Sportfanaat? In klas 1 kun je kiezen voor extra uren sport in een sportaccentklas.
  Lees meer.
 • Copernicus PLUS-vakken
  Wil je ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent? In klas 1 en 2 heb je per week twee Copernicus-plus-uren (behalve als je in de sportaccentklas zit, want dan krijg je die uren extra sportlessen). Elke periode kies je een ander vak dat te maken heeft met sport, cultuur of internationaal. Zo’n vak is echt anders dan de gewone vakken en geeft je de kans om nieuwe dingen te ontdekken en te doen. Bijvoorbeeld Chinees, Wereldburgerschap, Wiskunst, Robotica, High School English, Mediawijsheid of Bèta. Maar ook Dans, Muziek of Drama.
  Lees meer.

Robotica Copernicus

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen