Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Voor creatievelingen

Ben je creatief? Dan wordt het genieten op de Copernicus. Bijvoorbeeld tijdens de muzieklessen, in het populaire dramalokaal of bij handvaardigheid. Je kunt zelfs eindexamen doen in textiele werkvormen. De Copernicus biedt deze mogelijkheid als een van de weinige scholen in Nederland. Als je voor de mavo kiest, kun je ook eindexamen doen in muziek.

Kunst is leerzaam en daagt je uit, je leert creatief te denken en je te uiten. Daarom krijg je in de brugklasperiode les in vier kunstvakken: tekenen, handvaardigheid, muziek en textiel. Verder staat de Copernicus-kalender vol met culturele activiteiten: van zelf dansen tot museum- en theaterbezoek en een eigen filmproject.

Copernicus Live

Durf je het aan om op een echt podium te stappen? Dat kan tijdens Copernicus Live. Ieder jaar staan de leerlingen in de rij om zich te plaatsen voor de grote zang- en dansfinale. Je kunt je inschrijven voor één van de twee categorieën. Er zijn twee voorrondes, waarna ongeveer 20 deelnemers overblijven. De spetterende finale vindt plaats in Schouwburg Het Park. Daar lukt het de finalisten altijd weer om het publiek te verbazen en ontroeren. Winnen is dan ook niet gemakkelijk!

Copernicus Live

Kunst in de school

Jaarlijks maken leerlingen de mooiste kunstobjecten. Als school zijn we daar ontzettend trots op. Daarom zijn de werken te bewonderen in vitrines op verschillende plaatsen in het schoolgebouw. Misschien staat jouw kunstobject daar binnenkort tussen!


Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen