Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Internationaal

De wereld is groot, veel groter dan West-Friesland en Nederland. Dat is op de Copernicus een belangrijk aandachtspunt. Je gaat zeker een keer op schoolreis naar het buitenland. Ook kun je kiezen voor High School English of Chinees, iets wat steeds meer leerlingen doen. Verder kun je meedoen aan uitwisselingsprogramma’s met scholen in het buitenland. Zo leer je over grenzen heen te kijken.

Uitwisselingsprogramma’s

De Copernicus is heel actief in het aanvragen van Erasmusprojecten. Daardoor kun je meedoen aan interessante uitwisselingsprogramma’s met scholen in het buitenland. Leerlingen zijn bijvoorbeeld al naar scholen geweest in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Tsjechië en Zweden. Natuurlijk komen buitenlandse leerlingen ook naar ons toe.

High School English

Omdat het belangrijk is je talen goed te spreken, kun je op de Copernicus extra uren Engels volgen. Bij High School English maak je kennis met de Amerikaanse cultuur en leer je snel beter Engels spreken. Als je na de onderbouw voor havo of vwo kiest, kun je dit vak nog een paar jaar volgen. En mee op reis naar Amerika!

Copernicus High School English

Chinees

China wordt een steeds belangrijker land, dus de taal leren is een slimme keuze voor de toekomst. Op de Copernicus kun je in de brugklas kennismaken met het vak Chinees. In klas 2 havo/vwo is het een keuzevak en in het vwo kun je het kiezen als examenvak. Heel bijzonder is dat je dan mee kunt op een schoolreis naar China.


Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen