Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

De Copernicus-brugklas

De Copernicus is een school voor mavo, havo en vwo waar de brugklasperiode twee jaar duurt. Je krijgt dus de tijd om te laten zien wat je kan. En om uit te zoeken welke opleiding het beste bij je past. Daarnaast maak je kennis met de pijlers sport, cultuur en internationaal. Bovendien kun je kiezen voor een sportaccentklas.

Tweejarige gemengde brugklas of vwo-brugklas

Op de Copernicus zit je twee jaar in een gemengde brugklas mavo/havo, havo/vwo of in een vwo-brugklas. In die twee jaar dagen we je uit om te laten zien wat je kunt. Je krijgt in mavo/havo les op mavo- en/of havo-niveau. In havo/vwo krijg je les op havo- en/of vwo-niveau. Zo ontdekken we welke opleiding het beste bij je past. Daardoor kan het gebeuren dat je na klas 1 havo/vwo doorgaat naar klas 2 vwo. Of van klas 1 mavo/havo naar klas 2 havo/vwo.

Na afloop van de tweejarige brugklasperiode ga je verder op de mavo, havo of het vwo. Vervolgens heb je bij goede schoolresultaten de mogelijkheid om door te stromen naar een hoger niveau.

Copernicus-plus-uren

Wil je ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent? In klas 1 en 2 heb je per week twee Copernicus-plus-uren. Elke periode kies je een ander vak dat te maken heeft met sport, cultuur of internationaal. Zo’n vak is echt anders dan de gewone vakken en geeft je de kans om nieuwe dingen te ontdekken en te doen. Bijvoorbeeld Chinees, Wereldburgerschap, Wiskunst, Robotica, High School English, Dans of Drama.

Robotica Copernicus

Sportaccentklas

Sportfanaat? In klas 1 kun je kiezen voor extra uren sport in een sportaccentklas. Je maakt kennis met allerlei sporten, leert technieken en regels en gaat lekker aan de slag. Heb je een vwo-advies? Dan kan je in de vwo- brugklas kiezen voor het aanbod sportaccent.

Sport, cultuur en internationaal

In de brugklasperiode kom je in aanraking met de pijlers sport, cultuur en internationaal. Je doet nieuwe indrukken en ervaringen op en ontdekt zo wat jou boeit. Dat stimuleert en motiveert.

Copernius sportaccentklas Copernicus Chinees

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen