.

 

Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Het gebouw


Copernicus aan de Nieuwe Steen 11 te Hoorn

Het schoolgebouw van de Copernicus is deels in 2007-2008 gebouwd en deels in 2015-2016. Het is modern, licht, vrolijk van kleur en overzichtelijk. De ruime hal vormt het hart van de school. Elk vak heeft een vaste plek in een eigen gang, waar ook de docentenwerkplekken zijn. Je kunt docenten dus gemakkelijk vinden.

Voorzieningen binnen

De school heeft vijf leerpleinen. Daar zijn de hele dag werkplekken voor leerlingen beschikbaar, deels met en deels zonder computer. Onderbouwleerlingen en bovenbouwleerlingen hebben elk een eigen aula om te relaxen. Alle lokalen hebben moderne voorzieningen, zoals beamers en/of interactieve schoolborden.

Voorzieningen buiten

Om het schoolgebouw heen bevinden zich terrassen met bankjes, zodat je in pauzes lekker naar buiten kunt. Op het schoolterrein vind je bovendien een schaakbord en binnenkort een tafeltennistafel.

Sporthal

De Copernicus beschikt over meerdere moderne gymzalen. In de school hebben we er drie die geschikt zijn voor allerlei toernooien. Er is een prachtige klimwand, een goede muziekinstallatie en een groot magazijn met heel veel sportmaterialen. dans en fitness. We gebruiken de buitenvelden van Always Forward. Daar spelen we vaak softbal, voetbal of hockey.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen