.

 

Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Copernicus

Op de Copernicus Scholengemeenschap bereiden we leerlingen optimaal voor op hun toekomst. Daarbij dagen we hen uit om hun grenzen te verkennen en te verleggen. Ons doel voor de leerlingen is namelijk een zo hoog mogelijk diploma en een scherpe, frisse blik op de wereld. Dit bereiken we door gedegen en eigentijds onderwijs te bieden.
De slagingspercentages op de Copernicus zijn door de jaren heen goed. Bovendien lukt het ons om veel leerlingen naar een hoger niveau te brengen dan werd verwacht op grond van het basisschooladvies. Dit geldt het sterkst voor het vwo. Ruim de helft van onze vwo-bovenbouwleerlingen had een vmbo-tl- of havo-advies.
Jezelf ontwikkelen, uitdagingen durven aangaan, grenzen verleggen - wij denken dat dit het beste lukt vanuit een veilige basis. Daarom maken we ons sterk voor een prettig schoolklimaat waarin leerlingen zichzelf kunnen zijn en niet worden gepest. Daarnaast is de Copernicus een erkende ‘gezonde school’, met gezonde keuzes in de kantine en lessen over een gezonde leefstijl.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen