Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Studiecoaching

Als je leerproblemen hebt, kun je deze bespreken met je mentor. Hij of zij kan dan begeleiding regelen in de vorm van individuele studiecoaching. Het kan ook zijn dat je studiecoaching krijgt aangeboden. In beide gevallen praat je dan regelmatig met een docent om een doel te bereiken dat je samen hebt afgesproken. Zo’n doel is meestal verbetering van je studievaardigheden.

Studiecoaching is maatwerk

Het moet klikken tussen jou en de coach, dus er lopen meerdere coaches rond op de Copernicus. Daarnaast kan studiecoaching op elk moment van het schooljaar starten. Het traject loopt altijd voor een bepaalde tijd. De precieze invulling van studiecoaching bepaal je zelf, samen met je coach.
Hoe werkt het?
Op welke manier studiecoaching wordt geregeld is afhankelijk van je opleiding.
  • Op de mavo is studiecoaching altijd met een docent van je afdeling.
  • Op de havo geven de mentoren per periode aan een aantal leerlingen extra begeleiding in de vorm van studiecoaching. Alle leerlingen vullen daarvoor een vragenlijst in. Op basis van de antwoorden en cijfers bespreekt de mentor of studiecoaching nodig is.
  • In vwo 3 krijg je ondersteuning van een leerlingbegeleider bij het ontwikkelen van studie- en andere vaardigheden. Vanaf vwo 4 regelt de mentor de individuele coachingtrajecten. Alle leerlingen vullen een vragenlijst in over studievaardigheden. Op basis van de antwoorden bespreekt de mentor of studiecoaching nodig is.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen