Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Passend onderwijs

Op 1 augustus 2014 is de Wet Passend Onderwijs ingegaan. Alle scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs hebben zorgplicht d.w.z. de plicht om elk kind dat zich aanmeldt, een goede onderwijsplek te bieden, liefst natuurlijk op de school van keuze en als dat echt niet lukt, op een andere school in het reguliere of speciaal onderwijs, zo thuisnabij mogelijk.

De ambitie van de Copernicus is altijd al elke leerling te bieden wat hij of zij nodig heeft om zich zo breed mogelijk te ontwikkelen en zo ver mogelijk te komen. In het schoolondersteuningsprofiel valt te lezen welke ondersteuning de school al kan bieden en welke ondersteuningsmogelijkheden de school verder wil ontwikkelen. Een school is immers nooit af, omdat het altijd beter kan en elke leerling anders is.

Schoolondersteuningsprofiel-Copernicus-2018-2020.pdf

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen