Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Leerlingbegeleiding

Het is de bedoeling dat je in het vervolgonderwijs zelfstandig kunt studeren. In de brugklas zet je daarin de eerste stappen. Je krijgt bijvoorbeeld begeleiding in studievaardigheden en leerstrategieën en je kunt naar hulplessen of een huiswerkklas. In de bovenbouw kun je een beroep doen op individuele studiecoaching. Zo nodig nemen wij het initiatief om je studiecoaching aan te bieden.

Leerlingbegeleiding onderbouw

De onderstaande activiteiten maken deel uit van de begeleiding voor alle leerlingen in de brugklas.
  • Iedere eerste brugklas heeft een mentor en een aantal junior-mentoren. Dat zijn leerlingen uit de bovenbouw die brugklassers begeleiden en helpen.  
  • Lessen studievaardigheden: denk aan het leren werken met een agenda en het plannen van huiswerk. In de lessen ‘Leren LEREN’ leer je ‘slimmer te leren’ en train je de verschillende manieren van leren.

Extra ondersteuning als het nodig is

Heb je net wat meer begeleiding nodig? Gaat het even wat minder met een vak?

  • Dan is het fijn om te weten dat je hulplessen kunt krijgen.
  • De Copernicus werkt samen met Lyceo, een instituut voor huiswerkbegeleiding. De Copernicus biedt Lyceo de ruimte om  huiswerkbegeleiding en bijlessen tegen betaling te geven in onze school.
  • Heb je nog iets meer ondersteuning nodig? Dan hebben we ook nog leerlingenzorg. Meer informatie hierover lees je in de digitale schoolgids.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen