Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Dyslexie

Voor alle leerlingen op de Copernicus wordt het lezen en leren zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Dat geldt zeker als je dyslectisch bent. Hiervoor hebben we verschillende afspraken gemaakt. Zo zorgen we voor structuur en persoonlijke aandacht. Heb je vanuit de basisschool de diagnose dyslexie, dan kun je rekenen op speciale aanpassingen.

Algemene afspraken voor optimaal lezen en leren

  • Duidelijke herkenbare structuur van alle lessen door lesplanners voor elk vak.

  • Alle toetsen zoveel mogelijk in een duidelijk lettertype en overzichtelijke lay-out.

  • Verschillende mogelijkheden voor hulp en begeleiding naast de lessen, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van het leren en studeren.

Aanpassingen bij een diagnose dyslexie

Heb je een diagnose dyslexie van de basisschool? Dan kun je rekenen op een aantal aanpassingen.

  • Een aanspreekpunt in de vorm van een dyslexiecoach.

  • Een ‘groene kaart’ waarmee leerlingen gebruik kunnen maken van hulpmiddelen.

  • Voor brugklasleerlingen zijn er voortgangsgesprekken met de dyslexiecoach waarbij er de mogelijkheid is om tips te vragen.

  • Aangepaste beoordeling van spelling.

Individueel advies

We kunnen op individuele basis adviezen geven voor testen, extra hulpmiddelen en hulp buiten school. Ook als we vermoeden dat een leerling dyslexie heeft nadat deze op de Copernicus is begonnen. De daadwerkelijke aanpak is echter de verantwoordelijkheid van leerling en ouders. Meer informatie is verkrijgbaar bij de mentor of afdelingsleider.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen