Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Dyscalculie

Heb je vanuit de basisschool de indicatie dyscalculie? Of vermoeden we dat je dit hebt? In overleg met jou en je ouders bekijken we wat je nodig hebt om zo goed mogelijk te presteren. Ook leerlingen zonder dyscalculie vinden rekenen vaak lastig. Daarom heeft de Copernicus zowel voor de onderbouw als de bovenbouw een rekencoördinator.
 

Ondersteuning bij dyscalculie

De ondersteuning bij dyscalculie is maatwerk. Met welk hulpmiddel ben jij geholpen? Dat kan bijvoorbeeld een rekenmachine zijn bij berekeningen waarbij andere leerlingen hoofdrekenen of tabellen gebruiken. Zo worden vakken als wiskunde, Mens & Techniek, Mens & Natuur en aardrijkskunde minder lastig.
 

Ondersteuning bij rekenen

De rekencoördinatoren ondersteunen de rekenvaardigheid van alle leerlingen op de Copernicus. Ook dat is maatwerk.
  • Aan het begin van klas 1 maak je een ‘diagnostische rekentoets’. Op basis van de uitslag kun je ingedeeld worden voor hulplessen rekenen.
  • Aan het einde van klas 2 havo/vwo maak je nogmaals een rekentoets. Op basis van die uitslag maakt voor hulplessen in klas 3.
  • In het voorlaatste jaar (mavo 3, havo 4, vwo 5) oefen je voor de eindtoets rekenen met een gepersonaliseerd digitaal rekenprogramma.
 

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen