Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

21e eeuwse skills

Om je goed voor te bereiden op de toekomst moet je beschikken over een aantal slimme skills. Vaardigheden die je later bij je vervolgopleiding en beroep nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat daar steeds vaker computers en ICT worden gebruikt. Denk aan ICT basisvaardigheden, informatievaardigheden, kritisch denken en mediawijsheid. Op de Copernicus duiken deze vaardigheden overal op.
 
Je leert de 21ste eeuwse skills toe te passen binnen verschillende schoolvakken. Bijvoorbeeld:
  • Mediawijs worden bij geschiedenis en de creatieve vakken
  • Kritisch leren denken bij biologie en aardrijkskunde
  • ICT-basisvaardigheden opdoen bij Nederlands en scheikunde
  • Je informatievaardigheden ontwikkelen bij Duits en muziek
  • Kennismaken met ‘computational thinking’ bij informatica
  • In klas 1 en 2 in de Copernicus-plus-uren kiezen voor vakken die helemaal zijn gericht op een 21ste eeuwse skill: Programmeren, Bèta en Mediawijsheid.

 

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen