.

 

Verleg je grenzen
Copernicus

Verleg je grenzen

Op de Copernicus doe je veel nieuwe ervaringen en indrukken op. Je wordt uitgedaagd om je grenzen een beetje te verleggen. We geloven dat je op die manier het beste uit jezelf kunt halen. We geloven ook dat je een nieuwe uitdaging pas kunt aangaan vanuit een veilige basis. Daarom bieden we een school die prettig, overzichtelijk en duidelijk is. Je weet waar je aan toe bent en waar je terecht kunt als je hulp nodig hebt.
 
Al vanaf de brugklas maak je kennis met de pijlers sport, cultuur en internationaal. Zo ontdek je wat jou boeit en motiveert. Om te beginnen: sporten. Dat is niet alleen gezond en leuk. Je leert er ook veel van, zoals samenwerken, organiseren en grenzen verleggen. Daarom kun je op de Copernicus veel sporten, kiezen voor een sportaccentklas en eindexamen doen in een sportvak.
 
Kunst en creativiteit nodigen je uit om te genieten, je te uiten, om goed te kijken en luisteren. Cultuur is leerzaam en uitdagend. Op de Copernicus volg je dan ook verschillende creatieve vakken. In een aantal creatieve vakken kun je eindexamen doen. Daarnaast maak je kennis met dans, film, fotografie, architectuur en nog veel meer. Vergeet trouwens Copernicus Live niet.
 
Met ‘internationaal’ bedoelen we: we bereiden je voor op jouw plaats in de wereld die groot en complex is. Dus ga je zeker een keer op schoolreis naar het buitenland, doe je mee aan interessante excursies of aan een internationaal uitwisselingsproject. Ook kun je kiezen voor High School English of Chinees en dan mee naar Amerika of China.
 
Het onderwijs op de Copernicus is steeds vaker maatwerk. We bekijken samen met jou wat jij nodig hebt om zo ver mogelijk te komen. Dat proberen we dan ook te bieden. Zodat jij je grenzen kunt verleggen en het beste uit jezelf haalt.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen