Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Ziekmelding

Iedereen kan een keer ziek zijn. Daarom hanteren we een aantal afspraken voor het melden van afwezigheid van een leerling door ziekte. Het absentieformulier is voor het vooraf melden van een medische afspraak met dokter, tandarts of ziekenhuis.

Als een leerling thuis ziek wordt

We vragen ouders zo snel mogelijk naar school te bellen als een leerling niet kan komen. Vanaf 07:30 uur is er iemand op de administratie aanwezig. Het telefoonnummer is 0229 - 236344.

Als een leerling op school ziek wordt

De leerling moet zich altijd melden bij de afdelingsleider of de conciërge. Deze neemt contact op met de ouders of iemand anders in de directe omgeving. Pas daarna mag de leerling naar huis gaan.

Als een leerling langer dan één schooldag ziek is

Ouders hoeven niet iedere dag te bellen, maar het mag natuurlijk wel. Na drie of vier schooldagen neemt de mentor of afdelingsleider contact op om te informeren hoe het gaat. Komt de leerling weer naar school? Dan moet hij of zij een briefje van de ouders meebrengen met daarop de gemiste uren. Dat kan het absentieformulier zijn.
Let op: bij absentie tijdens de toetsweek moeten ouders wel iedere dag naar school bellen.

Medische afspraken melden

Voor alle afspraken die al bekend zijn (met tandarts, orthodontist, dokter, ziekenhuis etc.) is er het roze absentieformulier. De mentor heeft dit formulier uitgedeeld, maar het is ook verkrijgbaar bij de conciërges en te downloaden. Deponeer het geheel ingevulde formulier vooraf in de zwarte brievenbus bij de conciërges.

Bijzonder verlof aanvragen

Het absentieformulier is niet geschikt voor de aanvraag van bijzonder verlof. Gebruik hiervoor altijd het aanvraagformulier verlof en lever dit in bij de afdelingsleider. Hij of zij neemt een beslissing over de aanvraag.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen