Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Huiswerkbegeleiding door Lyceo

Steeds vaker maken leerlingen gebruik van een extra steuntje in de rug bij het maken en leren van schoolwerk. Op de Copernicus kun je huiswerkbegeleiding, bijles of examenbegeleiding krijgen via Lyceo. Daarnaast kun je in de toetsweken naar de Toetsweek Opvangklas. Deze mogelijkheden zijn er voor alle leerlingen: van klas 1 tot en met 6, van mavo tot en met vwo. Hier zijn voor ouders kosten aan verbonden.

Huiswerkbegeleiding

Het doel van de huiswerkbegeleiding via Lyceo is dat je leert om je huiswerk zelfstandig te plannen en maken. Natuurlijk is ook het verbeteren van je resultaten een doel. Huiswerkbegeleiding houdt in:
  • begeleiders geven uitleg en overhoren je leerwerk
  • samen met je begeleider een persoonlijk huiswerkplan opstellen
  • aandacht voor jouw studievaardigheden
  • aanwezigheidsregistratie
De huiswerkbegeleiding is vier middagen per week (maandag - donderdag) tussen 14:30 en 17:30 uur. Over de precieze tijden is overleg mogelijk.

Huiswerkklas

Voor leerlingen die een rustige plek zoeken om onder toezicht hun huiswerk te maken is er de huiswerkklas. Deze is vijf middagen per week tussen 14:30 en 17:30 uur. Over de precieze tijden is overleg mogelijk.

Bijles

Nog even alles op alles zetten voor één bepaald vak? Dan kunnen bijlessen uitkomst bieden. Tijdens de bijles krijg je 1-op-1-begeleiding voor een vak dat je moeilijk vindt. Je krijgt extra uitleg en oefent met het toepassen van de lesstof.

Extra examenbegeleiding

Om je goed voor te bereiden op je school- en eindexamen organiseert Lyceo examentrainingen op 7 en 8 mei 2018.

Waarom op school?

De begeleiding, bijles en trainingen vinden plaats op de school. Lyceo werkt samen met de Copernicus en heeft contact met mentoren en docenten. Zo kunnen zij de begeleiding goed afstemmen op jouw behoeften. Verder kun je meestal direct na de les beginnen met je huiswerk of bijles. Als je daarna naar huis gaat, is het meeste werk voor school af en heb je tijd om te relaxen.

Overleg met ouders

Bij Lyceo wordt regelmatig overlegd met de ouders en docenten over de voortgang van een leerling. Meestal gebeurt dit per mail of telefonisch of - als daar behoefte aan is - in een persoonlijk gesprek.
Kijk voor meer informatie en de tarieven op de site van Lyceo.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen