.

 

Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus Copernicus

Huiswerkbegeleiding door Lyceo

Steeds vaker maken leerlingen gebruik van een extra steuntje in de rug bij het maken en leren van schoolwerk. Op de Copernicus kun je huiswerkbegeleiding, bijles of examenbegeleiding krijgen via Lyceo. Daarnaast kun je in de toetsweken naar de Toetsweek Opvangklas. Deze mogelijkheden zijn er voor alle leerlingen: van klas 1 tot en met 6, van mavo tot en met vwo. Hier zijn voor ouders kosten aan verbonden.

Ondersteuning vanuit Lyceo

Lyceo is bedoeld om onderwijsondersteuning te bieden (binnen de school), die een aanvulling is op wat school zelf al biedt. Deze ondersteuning is voor alle leerjaren en alle niveaus mogelijk.
De Copernicus is een samenwerkingsverband aangegaan met Lyceo om leerlingen de mogelijkheid te geven zich extra te ontwikkelen op het gebied van aanleren van duurzame studievaardigheden en door vakinhoudelijke begeleiding. Omdat Lyceo een extern bedrijf is binnen de school, zijn hier voor ouders kosten aan verbonden.

Huiswerkbegeleiding

Lyceo werkt met de leerling, school en thuis samen om de prestaties en de zelfstandigheid rondom de studievaardigheden zo groot mogelijk te krijgen. Lyceo richt zich hierbij op de studievaardigheden:

  • Plannen (voorbereiding, overzicht en vooruit kijken)Structureren (overzichtelijker en kleiner maken van de stof die geleerd moet worden)
  • Herhalen (het snappen en onthouden van de stof die geleerd moet worden)
  • Reflecteren (wat heb ik gedaan? Wat ging goed? Wat ging nog niet goed?)

De huiswerkbegeleiding is van maandag t/m vrijdag van 14.30 tot 17.30 in lokaal 115.
Voor meer informatie: Lyceo huiswerkbegeleiding of vraag een meeloop dag aan.

Huiswerkklas

Voor leerlingen die een rustige plek zoeken om onder toezicht hun huiswerk te maken en leren, is er de huiswerkklas. De huiswerkklas is van maandag t/m vrijdag van 14.30 tot 17.30 in lokaal 115.

Bijles

Dit is 1-op-1 begeleiding voor leerlingen die moeite hebben met 1 of meerdere vakken. De focus ligt dus op de vakinhoudelijke begeleiding. De dagen en tijden zijn flexibel in te plannen, dus ook in tussenuren. Voor meer informatie: Lyceo bijles

Examentraining

Ter voorbereiding op de examens is er de mogelijkheid om het hele jaar door examentrainingen bij Lyceo te volgen. Op de site is makkelijk te bepalen wanneer en waar deze plaatsvinden. Vinden jullie dit te ver weg? In de meivakanties worden er altijd in de buurt ook nog examentrainingen georganiseerd. Hier krijgt u vanuit school bericht over. Kunt u dit niet vinden, kunt u altijd met Lyceo contact opnemen. Voor meer informatie: Lyceo examentraining

Lyceo samenvatting

Dit product is ontwikkeld voor examenleerlingen en biedt een compleet en compact overzicht van de volledige examenstof van één vak. Lyceo samenvatting kan worden aangeschaft als aanvulling op een examentraining, maar kan ook los worden besteld! De Lyceo samenvatting is verkrijgbaar voor alle vakken op het vmbo-tl, de havo en het vwo. Kijk voor meer informatie op www.lyceo.nl/samenvatting of neem contact met ons op.

Extra diensten

Naast de bovenstaande diensten biedt Lyceo ook nog de volgende diensten aan:

  • Faalangstreductietraining
  • Studiecoaching (huiswerkbegeleiding op individueel niveau)
  • Studiekeuzeadvies


Waarom binnen de school?

Om de leerlingen het gevoel te geven dat zij school op school kunnen laten en dat zij thuis lekker andere dingen kunnen gaan doen, zit Lyceo binnen de school. Zo kan de leerling na de lessen aansluiten bij de begeleiding of in de tussenuren aansluiten bij de bijles. Ook is het handig voor de samenwerking binnen de school, omdat er zo met korte lijntjes wordt gewerkt.

Lijkt u dit passend voor uw kind? Neem dan even contact op via onderstaande gegevens, of neem een kijkje op de website van Lyceo.

Melissa Gramsma
Vestigingscoördinator Copernicus Hoorn

E: melissa.gramsma@lyceo.nl
T: 06 30371813


Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen