Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Huiswerkbegeleiding door Lyceo

Steeds vaker maken leerlingen gebruik van een extra steuntje in de rug bij het maken en leren van schoolwerk. Op de Copernicus kun je huiswerkbegeleiding, bijles of examenbegeleiding krijgen via Lyceo. Daarnaast kun je in de toetsweken naar de Toetsweek Opvangklas. Deze mogelijkheden zijn er voor alle leerlingen: van klas 1 tot en met 6, van mavo tot en met vwo. Hier zijn voor ouders kosten aan verbonden.

Huiswerkbegeleiding

Lyceo werkt met de leerling, school en thuis samen om de prestaties en de zelfstandigheid rondom de studievaardigheden zo groot mogelijk te krijgen. Lyceo richt zich hierbij op de studievaardigheden:
 
Plannen (voorbereiding, overzicht en vooruit kijken)
Structureren (overzichtelijker en kleiner maken van de stof die geleerd moet worden)
Herhalen (het snappen en onthouden van de stof die geleerd moet worden)
Reflecteren (wat heb ik gedaan? Wat ging goed? Wat ging nog niet goed?)
 
De huiswerkbegeleiding is van maandag t/m vrijdag van 14.30 tot 17.30 in lokaal 116.
Thuis bespreken jullie onderling welke dagen uw kind aanwezig zal zijn en of deze verplicht is ook tot 17.30 te blijven.
 
Welke taken wij op ons nemen bij Lyceo:
- Bovenstaande studievaardigheden aanleren
- Overhoren van het leerwerk
- Controleren of het huiswerk is gemaakt
- Logboekstukje maken over de dag
- Contact opnemen met de mentor en eventuele docenten
- Eventueel een toets opvragen

Huiswerkklas

Voor leerlingen die een rustige plek zoeken om onder toezicht hun huiswerk te maken is er de huiswerkklas. Deze is vijf middagen per week tussen 14:30 en 17:30 uur. Over de precieze tijden is overleg mogelijk.
 

Bijles

Dit is 1- op – 1 begeleiding voor de leerling die moeite heeft met 1 of meerdere vakken. Er wordt hier dus ingespeeld op vakinhoudelijke begeleiding. De dagen en tijden zijn flexibel in te plannen en misschien zijn er wel tussenuren waar een bijles mooi ingepland kan worden. Dan is dit een fijne dienst die hier bij past.
 

Extra examenbegeleiding

Ter voorbereiding op de examens is er de mogelijkheid om het hele jaar door examentrainingen bij Lyceo te volgen. Op de site is makkelijk te bepalen wanneer en waar deze plaatsvinden. Vinden jullie dit te ver weg? In de meivakanties worden er altijd in de buurt ook nog examentrainingen georganiseerd. Hier krijgt u vanuit school bericht over. Kunt u dit niet vinden, kunt u altijd met Lyceo contact opnemen.

Waarom op school?

Om de leerlingen het gevoel te geven dat zij school op school kunnen laten en dat zij thuis lekker andere dingen kunnen gaan doen, zit Lyceo binnen de school. Zo kan de leerling na de lessen aansluiten bij de begeleiding of in de tussenuren aansluiten bij de bijles.Ook is het handig voor de samenwerking binnen de school, omdat er zo met korte lijntjes wordt gewerkt.
 

Overleg met ouders

Om het thuisfront op de hoogte te houden van de taken die de leerling bij Lyceo hebben uitgevoerd, wordt er na elk contactmoment een logboekstukje over de leerling geschreven. Deze wordt opgeslagen in het systeem van Lyceo en ook via de mail naar de ouders verstuurd. Zo weten de ouders altijd wat er speelt en waar zij eventueel zelf nog op in moeten spelen. Verder is er regelmatig contact met de ouders over de totale voortgang van een leerling.
 
Lijkt u dit passend voor uw kind? Neem dan even contact op via onderstaande gegevens, of neem een kijkje op de website van Lyceo.
Melissa Gramsma
Vestigingscoördinator Copernicus Hoorn
 
E: melissa.gramsma@lyceo.nl
T: 06 30371813
 
 

 

 

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen