Verleg je grenzen
Copernicus Copernicus Copernicus

Versneld vwo

Wil je na de havo graag een vwo-diploma halen, in één jaar? De Copernicus is de enige middelbare school in de omgeving waar dat kan. Leerlingen komen soms van ver om met een ferme stap hun grenzen nog verder te verleggen. Zij doen in een jaar zowel vwo 5 als vwo 6. Hun resultaten zijn net zo goed als die van de leerlingen die via de normale route in vwo 6 zijn gekomen: 100% geslaagden tot nu toe!

Vwo 5 en 6 in één jaar

Na het behalen van je havodiploma kun je kiezen voor het vwo, bijvoorbeeld omdat je naar een universiteit wilt. De Copernicus biedt twee routes. De normale route gaat van havo 5 naar vwo 5. De versnelde route gaat van havo 5 naar vwo 6. Dat laatste schiet dus lekker op. Wil je ook na de havo in één jaar je vwo-diploma halen? Lees dan hieronder wat de toelatingseisen zijn.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot het versneld vwo, moet je aan een aantal eisen voldoen. De Copernicus wil namelijk alleen leerlingen aannemen die een reële kans van slagen hebben. Dit om onterechte verwachtingen te voorkomen.
 
Je moet geslaagd zijn voor havo 5.
Bij de start van het schooljaar mag je nog geen 21 jaar zijn.
Je moet je op tijd aanmelden: vóór 1 mei van het nieuwe schooljaar.
Uit een intakegesprek blijkt dat je geschikt bent om het eenjarige traject in te gaan. Belangrijke criteria zijn motivatie en cijfers. Maar ook de wil om hiaten in de stof al in een vroeg stadium weg te werken.

Lees hier meer informatie over de aanmeldings- en toelatingsprocedure.

versneld vwo 2018-2019.pdf

100% geslaagden

De leerlingen van versneld vwo komen in de klas bij de reguliere leerlingen van het vwo. Zo blijkt er een succesvolle kruisbestuiving te ontstaan. Het gevolg: tot nu toe 100% geslaagden en leerlingen die allemaal positief zijn over deze aanpak.

Copernicus

De Copernicus Scholengemeenschap is een school voor vwo, havo en mavo. Op onze school weet je precies waar je aan toe bent en wat er van je wordt verwacht. Als er iets niet duidelijk is, mag je het altijd vragen. Wij zorgen ervoor dat je op een veilige manier je grenzen kunt verkennen en verleggen. Goed presteren vinden wij net zo belangrijk als dat jij het bij ons naar je zin hebt. Wij kijken naar wat jij nodig hebt. Zo kun jij hier een mooie schooltijd hebben en het diploma halen dat het beste bij je past.

 

 

 

 

Contact Copernicus SG
Nieuwe Steen 11
1625 HV Hoorn
T (0229) 23 63 44
copernicus@atlascollege.nl

Verleg je grenzen